A Cleveland elnapolta a bajnokavatást

Még a végén izgalmas lesz a nagydöntő.

MTI
2016. 06. 14. 7:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Warriors egyik legjobbja, Draymond Green nélkül volt kénytelen felállni az ötödik mérkőzésre, miután a kiváló csatárt egy meccsre eltiltotta a liga. A remekül védekező Green távolléte alapvetően határozta meg a meccset, a Golden State-nek ugyanis ezen az estén nem volt ellenszere a LeBron James, Kyrie Irving kettős lendületes játékára.

Az „életben maradásért” küzdő Cavalierst a két sztár vette a hátára, James és Irving is 41 pontig jutott, azaz csapatuk 112 pontjából 82-t szereztek közösen. James emellett még 16 lepattanót is szedett, és hét gólpasszt adott.

A hazaiaknál ezúttal Klay Thompson volt a legjobb 37 ponttal, míg Stephen Curry 25-ig jutott, de Green elöl is hiányzott. Védekezésben pedig Steve Kerr vezetőedző nem tudta megoldani Green helyettesítését, James és Irving az egész meccsen könnyedén törhetett be a palánk alá, mert Andrew Bogut, Festus Ezeli, Anderson Varejao és James Michael McAdoo sem tudta őket feltartóztatni. A tréner dolgát ráadásul tovább nehezítette, hogy a harmadik negyed elején Bogut megsérült, így később már rá sem számíthatott.

A két csapat az első félidőben fej fej mellett haladt, és döntetlennel ment el pihenni a nagyszünetre, a harmadik és a negyedik negyedben azonban már a Cleveland akarata érvényesült.

Eredmény

Döntő, 5. mérkőzés:

Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers 97-112 (32-29, 29-32, 23-32, 13-19)

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Golden State javára. A hatodik mérkőzés magyar idő szerint péntek hajnalban Clevelandben lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.