Utolsó esély a ringben

Hét amatőr bokszolónk elindult Bakuba az olimpiai világselejtezőre, hogy riói kvótát szerezzen.

B.M.L.
2016. 06. 13. 20:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig Harcsa Zoltán (75 kg) révén mindössze egy riói kvótával rendelkeznek a magyar amatőr ökölvívók. Most eljött az utolsó lehetőségük, hogy többen is kiharcolják az olimpiai indulás jogát, ugyanis ma délelőtt heten indultak útnak, hogy a bakui világselejtezőn kvótás helyen végezzenek. Az elképzelt csapatból egyedül Bernáth István (+91 kg) nem tarthatott a többiekkel, mert orvosi tanácsra nem vesz részt a viadalon. A torna csütörtökön kezdődik, és Kovács László szövetségi kapitány szerint minden esély megvan arra, hogy egy-két újabb kvótát szerezzen a magyar válogatott.

– Formába hozással telt az elutazás előtti hét, hogy minél élesebbek, minél frissebbek legyenek a srácok. Az edzések után személyre szabottan elemeztük a várható ellenfeleinket. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a felkészülés során Csóka, Varga és Nyéki, a többiek a vártnak megfelelően hozták magukat. A felkészülés utolsó időszakában Tar Sanyi a magánéletbeli problémája miatt mintha szétcsúszott volna, de ez akár még a javára is fordítható a meccsein. Bacskai Balázs a kerettől külön végezte a munkát Erdei Zsolt irányításával a Madárfészek Akadémián. Az Európa-bajnok öklözőnek nemrégen egészséges kisfia született, és remélhetőleg ez az örvendetes esemény plusz inspiráció lesz a számára Bakuban – jelentette ki a szövetségi kapitány.

A csütörtökön kezdődő tornán a következők képviselik a magyar színeket – 52 kg: Csóka Nándor, 56 kg: Tar Sándor, 60 kg: Varga Miklós, 64 kg: Nyéki Georgián, 69 kg: Bacskai Balázs, 81 kg: Hámori Ádám, 91 kg: Sávoly Gergő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.