Berki Krisztiánról elemet neveztek el

A Thomas-orsó 2017-től a magyar tornász nevét viseli. Videó!

GB
2016. 09. 04. 3:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas megtiszteltetés érte olimpiai bajnok tornászunkat, Berki Krisztiánt. Egy elemet, amit olimpiai aranyat érő gyakorlata során is végrehajtott, róla neveztek el, és jövőre már hivatalosan is az ő nevét viseli. Az örömhírt a Facebookon közölte a sportoló.

„2008-ban mutattam be először a Thomas-orsót kápán... Londonban ezzel kezdtem a gyakorlatomat... Sok mindent elérhet egy sportoló, de az, hogy elemet neveznek el, talán a legnagyobb dicsőség a pályafutásában!!! 9 év telt el, és jövőre már Berki-elemként szerepel a kódban, és E értékű erősséget kapott!!!”

A Magyar-vándor – melyet a szintén olimpiai bajnok Magyar Zoltánról – és a Sivadó-vándor után (a Magyar-vándor visszafelé) – melyet Sivadó Jánosról neveztek el – egy harmadik lólengés-specialista magyarról is elneveztek egy tornaelemet, nem semmi!

Íme a Thomas-orsó, új nevén Berki:

Berki Krisztián 2012-ben Londonban olimpiát nyert, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok. Sérülése miatt nem sikerült kijutnia Rióba, de a 2020-as olimpián még mindenképp szeretne szerepelni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.