Bő 2 óra alatt 8500 dollárt úszott össze Hosszú Katinka

A világkupa történelmében soha senkinek nem volt ekkora a fölénye, mint az Iron Ladynek.

2016. 10. 30. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati éremzuhatag (5 arany, 4 ezüst, 1 bronz) után vasárnap sem számíthattunk „száraz időre”, hisz a 2016-os úszó-világkupaév hongkongi záróállomásának második, egyben utolsó versenynapján is tele volt magyarokkal a program, vagyis inkább „Hosszú Katinkákkal”.

Az Iron Lady a már réges-rég megnyert sorozat utolsó két és fél órás etapjában 6 számban volt érdekelt, és hozta a tőle szokásosat.

Hosszún kívül a vasárnapi programban „fellépett” még a Hongkongban tartózkodó többi magyar úszó is. Jakabos Zsuzsanna 2. lett 200 m pillangón – Hosszú mögött – és 3. 400 m vegyesen. Gyurta Gergely ezüstérmet szerzett 1500 m gyorson. Bernek Péter 3. lett 200 m háton, 4. 200 m gyorson és 5. 200 m vegyesen. Verrasztó Evelyn 200 m pillangón harmadik magyarként szerepelt a döntőben. A magyar csapat vasárnapi teljesítménye az érmeket tekintve tehát 5 arany, 2 ezüst és 2 bronz, az összesített hongkongi mérleg 10–6–3.

A női sorozatot – jó elismételni – a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka demoralizáló fölénnyel nyerte idén is, ahogy az első kiírás, 2012 óta minden évben, de annyi pénzt, mint idén, még soha nem keresett sem ő, sem más – akár férfi – győztes egyetlen szezon alatt. Magyarra fordítva: világkupaidényben soha egyetlen úszónak nem volt akkora a fölénye, mint Hosszú Katinkának idén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.