Kikapott a magyar amerikaifutball-válogatott

A magyar amerikaifutball-válogatott 20-17-re kikapott a belga együttestől.

MTI
2016. 10. 29. 19:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A székesfehérvári First Fielden több mint 3500 néző látta az összecsapást, melynek első negyedét követően Grátz Vilmos együttese mezőnygóllal 3-0-ra vezetett.

A vendégek ezt követően két touchdownnal fordítottak, ezzel a negyedik negyedre nagyon nehéz helyzetbe került a magyar csapat.

A Bencsics Márk vezette támadóegység bő három perccel a vége előtt Gecser Máté elkapásával faragott a hátrányon (10-13), azonban a belgák egy szép futással gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést. A hazai támadósor még fél perccel a vége előtt Danku Dávid révén bejutott a célterületre, ám a kirúgást követően a belgáknak már elég volt lepörgetniük az órát.

Ez volt a magyar amerikaifutball-válogatott fennállásának negyedik mérkőzése, tavaly szeptemberben a csehektől, majd októberben a szerbektől kapott ki, idén szeptember 22-én pedig a lengyelek ellen megszerezte a történelmi első győzelmet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.