Szexuális zaklatás: perelik a szertorna magyar edzőit

Sajtóbeszámolók szerint egy volt versenyzőt bántalmazott a tavaly menesztett csapatorvos.

R. Sz.
2016. 10. 31. 14:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szexuális zaklatás eltussolása és fizikai bántalmazás vádjával beperelte a román, majd az amerikai tornasportot egyaránt világelsővé emelő Károlyi edzőházaspárt egy korábbi amerikai válogatott tornászlány. Tengerentúli sajtóbeszámolók szerint a volt versenyzőt az erdélyi származású Károlyi Béla és felesége, Márta texasi birtokán működtetett edzőközpontban bántalmazta szexuálisan az Egyesült Államok válogatottjának tavaly menesztett csapatorvosa, Larry Nassar. John Manly, az áldozat ügyvédje közölte, védencéhez hasonlóan az orvos más kiskorú lányokon is rendszeresen alkalmazott hüvelyi behatolással járó kezelést.

A Jane LM Doe álnéven emlegetett felperes szerint a Romániából a nyolcvanas években emigrált, többek közt az 1976-os montreali olimpia csillagát, Nadia Comanecit felfedező sikeredzők ütötték és karmolták tanítványaikat, akiktől rendszeresen megvonták az ételt és az italt. Károlyiék spártai módsze­reiről korábban egy másik hozzájuk járó sportoló is lerántotta a leplet, nemrég pedig egy volt román versenyző számolt be a szertornában alkalmazott módszerekről.

Idén megjelent könyvében az olimpiai és világbajnok Maria Olaru feltárta, a román válogatottat irányító Mariana Bitang és Octavian Bellu többször pofozta és megalázta a tornászlányokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.