150 milliós keretösszeg a sportegyesületeknek

A magyarországi sportfejlesztési programok részeként a Hiszek Benned Sport Program keretében a kis és közepes sportegyesületek és szervezetek fejlesztését fél éven át egy 150 millió forintos keretösszeg segíti – jelentette be Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke pénteken Kecskeméten.

MTI
2016. 11. 04. 17:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deutsch Tamás a SOSZ nyílt elnökségi ülését megelőző sajtótájékoztatón elmondta: az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárságával közösen megvalósított pályázati lehetőséget a tervek szerint még idén meghirdetik. A program alapvető szakmai célja, hogy az egyesületek utánpótláskorú sportolóinak létszáma nőjön, de lehetőséget teremt a tehetségek kiválasztására és gondozására is.

Hangsúlyozta: a kis és közepes sportegyesületek támogatása és fejlődése a magyar sport hosszú távú megerősödését eredményezheti.

A Hiszek Benned Sport Program másik eleme az ország huszonhárom megyei jogú városában elsősorban a szabadidős sporttevékenység támogatását célzó pályázat. A meghirdetett programra az elkövetkező fél évben 100 millió forint áll rendelkezésre.

Deutsch Tamás kiemelte, hogy a SOSZ a jövőben egyre több szolgáltatással könnyítené meg 172 tagszervezetének mindennapi munkáját. A Szolgáltató SOSZ elnevezésű program keretében egyebek mellett jogsegélyszolgálatot, könyvelési, pénzügyi, pályázati, sportreklám- és marketing-tanácsadást, sportegészségügyi szolgáltatást biztosítanának, valamint különféle fórumok, konferenciák és rendezvények szervezésében nyújtanának segítséget.

A sportegyesületek tájékoztatását, a szolgáltatások ismertetését az országban öt régiófelelős munkatárs segíti. A SOSZ elnöke szerint ez a program is hozzájárulhat a taglétszám további bővüléséhez.

Deutsch Tamás elmondta: a magyar sportirányítási rendszer átalakításáról szóló törvénymódosító javaslat révén a jövőben a Sportegyesületek Országos Szövetsége a Magyar Olimpiai Bizottság mellett a Magyar Paralimpiai Bizottságban, a Nemzeti Diák-hallgatói Szabadidősport Szövetségben és a Nemzeti Versenysport Szövetségben is képviselteti magát.

A Sportegyesületek Országos Szövetségének tizenegy tagú vezetése a dunaújvárosi és kecskeméti elnökségi ülés után legközelebb – még idén – Pécsett találkozik.

Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere hangsúlyozta: a kecskeméti önkormányzat tulajdonában lévő sportlétesítmények fenntartására, karbantartására és a helyi versenysport és szabadidős sporttevékenységet folytató szervezetek támogatására a költségvetésből éves szinten legkevesebb 2,4 milliárd forintot fordítanak. A sportfejlesztéseket összegezve elmondta: tizenkét évvel ezelőtt megújult a város sportcsarnoka, hat évvel ezelőtt új uszoda és fürdő épült. Jelenleg a régi uszoda átalakítása folyik, amely a tervek szerint a kosárlabda-akadémiának ad majd helyet, emellett folyamatban van egy atlétikai pálya megvalósítása is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.