A győri vereségek után menesztették a Bucuresti trénerét

Vestergaard helyére a román Aurelian Roscát nevezték ki.

MTI
2016. 11. 07. 18:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bukaresti egyesület közölte: Vestergaard helyére a román Aurelian Roscát nevezték ki. Rosca a 2015–2016-os idényben a HCM Baia Mare-t edzette, a nagybányai csapattal akkor a BL nyolcaddöntőjéig jutott. A klub közleménye szerint a menesztésről azt követően határoztak, hogy elemezték a csapat idénybeli teljesítményét, és arra a következtetésre jutottak, hogy változásra van szükség a kispadon.

Vestergaardot május végén nevezték ki a román csapat élére, Kim Rasmussent váltotta, aki júliustól a magyar női válogatott szövetségi kapitánya. Május elején, a budapesti döntőben a CSM Bucuresti Rasmussen vezetésével legyőzte a Győri Audi ETO-t, és megnyerte a Bajnokok Ligáját.

A mostani BL-sorozatban a román csapattal azonos csoportban szereplő Győr eddig kétszer is jobbnak bizonyult a Bucurestinél, legutóbb pénteken, hazai pályán, 33-25-re, miután a román fővárosban is diadalmaskodott a BL-címvédő felett.

A CSM Bucuresti a mostani szezonban összesen három vereséget szenvedett el a BL-ben, így sereghajtó a csoportjában, de még van esélye továbbjutni a középdöntőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.