A Szeged újra legyőzte a svéd csapatot

A Tisza-partiak egy hét múlva a szlovén Celjét látják vendégül.

MTI
2016. 11. 26. 19:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Férfi Bajnokok Ligája, 8. forduló, B csoport:

Mol-Pick Szeged – Kristianstad (svéd) 33-28 (20-17)

---------------------------------------------------

A két csapat egy hete Svédországban találkozott, akkor 29-21-re nyert Juan Carlos Pastor vezetőedző együttese. Jonas Källman belázasodott, így a svéd légiós nem játszhatott honfitársai ellen.

Az elején felváltva vezettek a csapatok, azonban ahogy összeállt a hazaiak védelme, és a 9. percben 8-5-re elléptek, időt kértek a vendégek. Ezt követően volt egy rövid fellángolásuk a svédeknek, ám negyedóra elteltével 12-7-re elhúzott a Tisza-parti együttes. Sokat cserélt a Kristianstad, mert a védelme nem zárt hatékonyan. A szünetig valamelyest kiengedtek a szegediek, és a végén ők is sok gólt kaptak, így 20-17-tel vonulhattak el pihenőre.

A második félidő elején nem változott a különbség, minden vendéggólra érkezett válasz. Amikor emberelőnybe került a Szeged, akkor több hiba is csúszott a játékba, még büntető is kimaradt, így nem lehetett még jobban elhúzni. Ennek ellenére a hazaiak kézben tartották az összecsapást, amikor kicsit felpörgött a Kristianstad, akkor ők is jobban összpontosítottak.

Az utolsó negyedóra 26-22-ről indult, ám eladott labdák után váratlanul szoros lett a csata, Pastor pedig 26-25-nél időt kért. Emberhátrányban – lehozott kapus helyére érkező mezőnyjátékossal – az egyenlítésért támadtak a vendégek, ám egy rossz passz után szabálytalankodtak az üres kapura dobóval szemben, így újabb kiállítást kaptak, és hétméterest dobhatott a Szeged, amelyet értékesített. Ezt a kritikus szakaszt 2-0-ra nyerte a házigazda.

A hajrá előtt még egyszer próbálták rendezni soraikat a vendégek, hátha pontot szerezhetnek. Azonban a közönség által hajtott Szeged ekkor már nem hibázott, a kapus, Marin Sego teljesítménye is javult, és végül sikerült 33-28-ra győzni.

A Tisza-partiak egy hét múlva a szlovén Celjét látják vendégül, és az lesz ebben az esztendőben az utolsó BL-találkozója.

Korábban:

Vardar Szkopje (macedón) – Rhein-Neckar Löwen (német) 26-29 (15-15)

vasárnap játsszák:

Kielce (lengyel) – PPD Zagreb (horvát) 18.00

Celje (szlovén) – Meskov Breszt (fehérorosz) 18.30

Az állás: 1. Szkopje 12 pont/8 mérkőzés, 2. Szeged 11/8 (225-207), 3. Rhein-Neckar 11/8 (232-226), 4. Kielce 10/7, 5. Breszt 7/7, 6. Celje 4/7, 7. Kristianstad 3/8, 8. Zagreb 2/7

A csoport:

később:

Schaffhausen (svájci) – Wisla Plock (lengyel) 20.00

szerdán játszották:

Flensburg-Handewitt (német) – THW Kiel (német) 25-26 (13-17)

vasárnap játsszák:

Paris Saint-Germain (francia) – Telekom Veszprém 17.00

Barcelona (spanyol) – Bjerringbro-Silkeborg (dán) 17.30

A csoportgyőztesek a negyeddöntőbe, a 2–6. helyezettek a nyolcaddöntőbe jutnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.