A világ egyik legjobbja elhagyja Győrt

A Győri Audi ETO várandós beállósa hazaköltözik Norvégia. Búcsúzni nem szeret.

MNO
2016. 11. 11. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Győr nélkülem is a világ legjobb csapata lesz” – mondta el az NSO-nak adott interjúban Heidi Löke, aki néhány napja tudta meg, hogy második gyerekét várja, így elhatározása szerint már nem lép pályára a magyar női kézilabda jelenkorának legsikeresebb klubjában.

„Továbbra is úgy érzem, hogy a csapat része vagyok, és a jövőben sem szeretnék elszakadni. A novemberi mérkőzések után utazunk Sandefjordba, ott van házam, de úgy tervezem, hogy időről időre meglátogatom a csapatot” – mondta el hazaköltözésével kapcsolatban.

„A karrierem legszebb éveit töltöttem el Győrben. Ha csak magamra kellene gondolnom, egyszerűbb lenne a helyzet, könnyen mondhatnám, hogy örökre itt maradok. De másokra is tekintettel kell lennem: nehéz volt távol lenni a család többi részétől, és Alexander [Löke fia – a szerk.] is csak a szünetekben látta az édesapját. Rengeteg barátot szereztem, akik sokat jelentenek nekem, így biztos, hogy a jövőben is gyakran visszatérünk. A szurkolók szeretete mindig sok erőt adott, ők akkor is mellettünk álltak, ha épp veszítettünk. A klubnak és az országnak mindig helye lesz a szívemben. A fiam folyékonyan beszél magyarul, amit kevés norvég mondhat el magáról, ráadásul többet élt itt, mint Norvégiában, és már nekem is ez a második otthonom. A Győr a szívem csücske marad, így nem akarok és nem is tudok búcsúzkodni” – vallotta be a norvég klasszis, akit már előző klubja, Larvik is megkeresett, mivel a szülés után is a legmagasabb szinten szeretne kézilabdázni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.