Amerikai születésű játékossal erősít a kosárválogatott

A sportoló letette az állampolgársági esküt.

MTI
2016. 11. 07. 20:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség tájékoztatása alapján a 173 centiméteres játékos 1989. február 8-án született az Egyesült Államokban, 2011-ben a WNBA draftján a harmadik helyen választotta a Chicago Sky. Vandersloot 2011-ben a Besiktas csapatánál kezdte európai karrierjét, jelenleg a szintén török Yakin Dogu Üniversitesi játékosa, ahol többek között Vajda Anna csapattársa.

Vandersloot, aki csütörtökön Miskolcon az Aluinvent-DVTK ellen lép pályára az Európa Kupában, már jövő héten bemutatkozhat a magyar válogatottban, hiszen Stefan Svitek együttese november 19-én Pécsett Portugália ellen lép pályára, majd 23-án a szlovákiai Pöstyénben zárja az Eb-selejtezőket.

A magyarok jelenleg három győzelemmel és egy vereséggel állnak a négycsapatos csoportban. Az Eb-re a kilenc csoportgyőztes és a hat legjobb második jut ki, a rendező Csehország alanyi jogon vehet részt a jövő évi kontinenstornán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.