Benedek hallani sem akar külföldi kapitányról

Szerinte olyat kell találniuk, amilyen Kemény Dénes volt ’97-ben. Az import ellen minden erejével tiltakozik.

2016. 11. 03. 10:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állítása szerint sokan szerették volna, hogy maradjon, mégis egyre inkább érett a döntés Benedek Tiborban a távozásra a férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, aki magának okozta a legnagyobb csalódást az olimpiai ötödik hellyel. A nemzeti csapat éléről távozó tréner a Digi Sport televízió vendége volt csütörtök reggel.

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó a sportági szakszövetség elnökségébe kerülve – egyébként a szintén új tag Gergely Istvánhoz hasonlóan – a nyílt pályázatot tartja üdvösnek, de az, hogy hogyan és mikor lesz új vezetője a vízilabda-válogatottnak, november közepe előtt nem derül ki. Amit fontosnak tart, hogy magyar legyen az, akit végül megválasztanak.

– Azért nem hiszek az edzőimportban, mert a játékosok terén már elkezdődött a játékosok beáramlása, ami ellen már szóltam is, erre egy következő fázis lenne, ha külföldi edzők is érkeznének. Szerencsés dolog volt, amikor Kemény Dénes 1997-ben kapitány lett, külföldről hazatérve, frissen, nagyon sokat segített és újat hozott. Ez a frissesség, újító szellem most is segítene, egy ilyen embert kellene találnunk – fejtegeti Benedek.

Szerinte annak ellenére, hogy közel van a budapesti vizes vb, nem szabad ennek a felelősségét a nemzeti csapatra tenni, továbbra is 4 éves ciklusban kell gondolkodni, ennek megfelelően akit kineveznek majd, 4 évre kell bizalmat kapnia.

Varga Dénes csapatkapitánynak a válogatottól való távozásával kapcsolatban elmondta, hogy bár eléggé jó motivátornak tartja magát, ha kézen állna, akkor sem tudná meggyőzni a vízilabdázót, akinek Benedek szerint magában kell megtalálnia a motivációt, hogy újra válogatott legyen.

Benedek Tibor a szövetség elnökségi tagja és az UVSE vízilabdaklub egyik szakmai vezetője lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.