Csak a baj van a Zenit Arénával

Újabb gondok támadtak a 2018-as oroszországi vb-re épülő szentpétervári stadionnal.

MTI
2016. 11. 03. 20:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) ellenőrző bizottsága képviselőinek e hét elején zárult látogatásán derült fény rá, hogy baj van a Zenit Aréna pályájának stabilitásával, annak gyepszőnyegével, sőt, a fű minősége és „növekedési mutatói” sincsenek rendben. Amellett – derült ki Igor Albinnak, Szentpétervár helyettes kormányzójának a helyszíni bejárást követő nyilatkozatából – a FIFA-küldöttek elégedetlenek a beléptetési-ellenőrzési rendszerrel és az edzőpályák minőségével is.

A korábbi orosz közlések arról szóltak, hogy a 68 ezresre tervezett stadion, amelynek alapkövét 2007-ben helyezték el, december végére elkészül, és a jövő év elején kezdődhetnek benne az apróbb munkálatok. A tervek szerint itt rendeznék a 2017-es Konföderációs Kupa döntőjét, a 2018-as vb idején pedig az egyik selejtezőcsoport küzdelmeit, továbbá az egyik elődöntős meccset s a bronzmérkőzést.

A mostani kritikát megelőzően már érték bírálatok a Zenit Arénát, a többször módosított elképzeléseket és fejlesztéseket, ráadásul október elején egy munkás liftaknába zuhant, és meghalt. A létesítmény munkálatai során ő volt a nyolcadik ember, aki életét vesztette.

A 2018-as világbajnokságra június 14. és július 15. között kerül sor 11 orosz város – Szentpétervár mellett Moszkva, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Jekatyerinburg, Szamara, Szocsi és Rosztov-Don – 12 stadionjában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.