Egerben újra Biros volt a hős

A visszavonult pólós a kézilabda-NB I-ben is megmutatta, mi a virtus. Nem is akárki, a BL-döntős ellen.

G.B.
2016. 11. 21. 19:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromszoros olimpiai bajnok, a minden valamirevaló nemzetközi vízilabdaserleget és a világ legjobbjának címét is elhódító Biros Péter maga sem gondolta volna, hogy negyvenévesen teljesíti be gyermekkori álmát. A világklasszis pólós tizenévesen kézilabdásként kezdte, Veszprémben pattogtatott, de a vízilabda elcsábította. Szabó Róbert, az egri kézicsapat társadalmi elnöke most rávette, hogy életében először és utoljára bevakszolja a kezét, és pályára lépjen egy első osztályú mérkőzésen, ráadásul a Bajnokok Ligája-döntős Telekom Veszprém ellen.

Biros csapatkapitányként vezette ki a sárga-feketéket a Kemény Ferenc Csarnok játékterére, a 875 férőhelyes arénában a csillárról is lógtak a drukkerek. A meccs elején még vezetni is tudott a tartalékosan kiálló Veszprém ellen az SBS Eger, a szünetre is csak eggyel lógott meg a vendégcsapat, de a végén papírformának számító 20-28-as győzelmet aratott.

Az egykori pólós két találattal bizonyította, nem felejtette el hőn szeretett sportágát, és megköszönte a lehetőséget. Egyedi, talán soha vissza nem térő alkalom volt, örülhet, aki láthatta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.