Elszólás: Imre és Boczkó befejezi?

Fiatalokat keres a párbajtőrcsapat a kiöregedő vívók helyére – véli a csapattárs, Rédli András.

2016. 11. 15. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Át kell alakítani a férfi párbajtőrcsapatot, mert Boczkó Gábor és Imre Géza abbahagyja a vívást – vélekedett Rédli András olimpiai bronzérmes, világ- és kétszeres Európa-bajnok válogatott csapattárs kedd reggel az M4 Sport stúdiójában. A hír a 2020-as olimpia távlatában akár igaz is lehetne, hiszen Boczkó 39, Imre 41 esztendős.

Imre Gézától lapunk viszont úgy tudja, most hosszabb szünetet tart, és a fiatalok produkcióján múlik, hogy folytatja-e. Megkeresésünkre elmondta még, jelenleg sérülés is hátráltatja a visszatérését, de a vívás befejezéséről egyelőre szó sincsen, a tévéműsorban elhangzottak kizárólag Rédli véleményét tükrözik.

Azzal, hogy a riói bronzérmes négyesből jelenleg csak Imre Géza honvédos klub- és edzőtársa, Somfai Péter készül aktívan, Rédli vélekedése szerint tehát három helyért folyhat a harc a fiatalok között, akik október óta válogatóversenyeken vesznek részt, s mivel jövőre Európa- és világbajnokság is lesz, bizonyára sor kerül némi pengeváltásra az aspiránsok közül. De Rédli szerint nem is baj ez, a fiatalokról krisztusi korban is igen szókimondóan fogalmaz.

– Fazekas Nándor, a kézilabda-válogatott kapusa mondta nemrég azt, amivel én is egyetértek: talán generációs probléma van a fiatalokkal, tehát nem csak a vívásra érvényes ez. Készen kapnak mindent, a tisztelet és az alázat nem feltétlenül van meg bennük. Nagyon sok a tehetség közöttük, de sokkal keményebben kellene harcolniuk egy-egy dologért – fogalmaz keményen Rédli András.

És hogy ő jelenleg miért nincs edzésben? A riói olimpia utáni pihenőidőben iskoláról iskolára járt élménybeszámolókat tartani, majd gyakorlatilag rekreáció nélkül edzésbe állt, aminek azonnal tragikus következményei lettek: az első hazai válogatóversenyen, épp egy Somfai Péter elleni asszóban tett ballépése után porcleválást és részleges keresztszalag-szakadást diagnosztizáltak a térdében.

Rédli reméli, ő azért védett lesz a csapatban, legalábbis ilyen információi vannak a szövetségből. Ha minden a tervei szerint halad, januárban jelentkezhet majd legközelebb a páston, talán a heidenheimi világkupán – addig meg legyen csak egészséges viaskodás a fiatalok között.

Hogy valójában hány hely kiadó, ez idén már aligha dől el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.