Győzött és döntős a magyar hokiválogatott

A dánokat lenyomtuk, ma Dél-Korea következik.

MTI
2016. 11. 06. 13:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korongbedobást a riói olimpián három aranyérmet nyert, összesen ötszörös ötkarikás bajnok Kozák Danuta kajakozó végezte el.

A jó iramú találkozó Kóger helyzetével kezdődött. Egy kivédekezett magyar emberhátrány után Vas János került ziccerbe, ám hibázott, majd a 99. válogatott mérkőzését játszó Sofron sérült bele egy blokkolásba. A játékrész hajrájában Kóger többször is veszélyeztetett, és Sárpátki is helyzetbe került, a házigazdák kontrollálták a mérkőzést A csoportos ellenfelükkel szemben, amely a két csapat legutóbbi hét összecsapását megnyerte.

A második harmad dán nyomással indult, amely gyorsan góllá is érett. Bár hamarosan egyenlíthetett volna a magyar válogatott, Nagy Gergő ziccert hibázott. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, főleg Bálizsnak kellett többször szép védést bemutatnia. A második húsz perc hajrájában Kóger éles szögből egyenlített, sőt, a vezetést is átvehette volna a magyar csapat, ám Nagy ezúttal sem értékesítette a lehetőségét. Az 1-1-es állás megtartásáért egy emberhátrányt is ki kellett védekeznie a házigazdának.

###HIRDETES2###

A zárófelvonásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, és már-már úgy tűnt, a 62. magyar–dán összecsapáson második alkalommal nem tudják hatvan perc alatt dűlőre vinni a felek, ám ekkor Nagy Krisztián közelről megszerezte első találatát a válogatottban, majd 24 másodperccel a végső dudaszó előtt Vas János üres kapus góllal végleg eldöntötte a mérkőzést. A magyarok 18 év után győzték le újra a dán válogatottat.

A találkozó után vastapssal búcsúztatták a magyar válogatott korábbi csapatkapitányát, Vas Mártont.

A magyarok vasárnap 15.30-kor lépnek jégre a torna fináléjában a Koreai Köztársaság ellen. Az ötödik helyért játszott mérkőzés délben, a bronzmérkőzés 19 órakor kezdődik.

Magyarország–Dánia 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

gólszerzők: Kóger (37.), Nagy K. (54.), Vas J. (60.), illetve Frank (23.)

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Dánia 3, 3. Lengyelország 0

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.