Hatalmas csatában kapott ki a Veszprém

A PSG csak a mérkőzés utolsó támadásával tudta megnyerni a találkozót.

Arday Attila
2016. 11. 20. 19:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt gondoltuk, Thierry Omeyer, a 40 éves francia legendakapus már messze túl van a csúcson, de a Veszprém–Paris Saint-Germain szuperrangadó nem ezt mutatta a Bajnokok Ligájában. Omeyer az a kapus, aki nem feltétlenül véd ki sok lövést, csak azokat védi ki, amelyek fontosak. A 2011-es francia–dán világbajnoki döntőben például alig találkozott a labdával, de az a néhány alkalom, amikor védeni tudott, aranyat ért Franciaországnak. Azt gondoltuk, Zvonimir Serdarusic, a PSG 66 éves edzőlegendája is túl van már a csúcson, és bizony voltak erre utaló jelek Veszprémben. Időnként a meccs hőfokához képest érthetetlen apátiával figyelte a csatát, az első időkérésnél néhány szóban elmondta a maga gondolatát, aztán magukra hagyta a párizsi játékosokat, hadd beszéljék meg egymás között, hogy mit csinálnak.

Ami a másik oldalt illeti, a magyar kézilabdázók nagyon sokat hozzátettek a meccshez a világ leggazdagabb és legerősebb keretű együttese ellen. Bizalmat kaptak Xavier Sabatétól és éltek vele, az első félidőben Lékai Máté négy lövésből négy gólt lőtt, a szélekről Iváncsik Gergő és Gulyás Péter is gólveszélyes volt (bár sokat nem volt pályán egyikük sem), Nagy László és Schuch Timuzsin nagyon sokat dolgozott a védekezésben, mögöttük pedig Mikler Roland egyre parádésabban védett. A közönség pedig hol Schuchot, hol Lékait, hol Miklert éltette a gyönyörtől, pedig az olimpiai bajnokok sorára építő PSG ellen nem az „Építők” irányította a meccset. Földöntúli csata volt, amelytől az elmúlt hetek formája alapján féltettük a Veszprémet, de erőn felül produkált.

Iszonyatos védőmunkát végzett a Telekom Veszprém, de így is sok volt a gól, az első 35 perc alatt éppen 35 esett, a 36-ikkal pedig végre egyenlített Cristian Ugalde a balszélről. A 42. percben pedig a meccs 41-ik góljával végre azt is megéltük, hogy vezetett a Veszprém. Nagy László átlövéseit ugyan kottából olvasta Omeyer, a legjobb passzai viszont gólpasszok lettek. Kettős emberhátrány miatt nagy bajba került a magyar bajnokcsapat, de visszajött innen is, Lékai Máté eljutott hat lövésből hat gólig, és olyan passzokat adott, amelyeket csak ő tud. Serdarusic mester viszont felvette a meccs ritmusát, az utolsó támadást a balszélső Uwe Gensheimerre hegyezte ki a PSG, a német játékos pedig lehetetlen szögből eldöntötte az év utolsó veszprémi BL-meccsét (28-29).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.