Kicsikart győzelem Hollandiában

A magyar férfi kézilabda-válogatott a vártnál sokkal nehezebben, mindössze egy góllal nyert.

MTI
2016. 11. 06. 21:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holland találatokkal indult az összecsapás, majd sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, a szünetre viszont kisebb meglepetésre négygólos vezetést szerzett a házigazdák együttese.

Fordulás után tovább növelte előnyét a holland válogatott: öt perc telt el a második játékrészből, amikor 20-14 állt az eredményjelzőn. Az utolsó bő tíz percre azonban összekapta magát a magyar csapat, hét perccel a dudaszó előtt egyenlített, végül pedig egy góllal, 27-28-ra győzött.

Xavi Sabaté szövetségi kapitány együttese – amely szerdán 24-16-ra verte Nyíregyházán a letteket – legközelebb májusban a dánok ellen lép pályára a kvalifikációs sorozatban. A csoportokból az első két helyezett, valamint a legjobb csoportharmadik jut ki a 2018-as horvátországi Európa-bajnokságra.

A csoport másik vasárnapi mérkőzésén:

Lettország–Dánia 23-36 (11-18)

Az állás: 1. Dánia 4 pont (65-43), 2. Magyarország 4 (52-43), 3. Hollandia 0 (47-57), 4. Lettország 0 (39-60)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.