Kikapott a döntőben a magyar hokiválogatott

Dél-Korea 3-2-re nyert a Tüskecsarnokban.

MTI
2016. 11. 06. 20:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntőben a Koreai Köztársaság 3-2-re (1-1, 0-0, 2-1) nyert Magyarország ellen.

A magyarok eddig remekül szerepeltek a dél-koreaiak ellen, a 13 korábbi mérkőzésen csak egyszer kaptak ki. Amióta azonban az ázsiai ország Pjongcsanggal elnyerte a 2018-as téli olimpia rendezési jogát, komoly sportágfejlesztési programot működtet, amelynek egyik eleme a honosítás. Ennek eredményeként Budapesten öt ilyen hokis lépett jégre.

Kicsit álmosan kezdtek a magyarok, a nagy iramot diktáló, gyakran letámadó vendégek már a 7. percben megszerezték a vezetést. Könczei Áron szerette volna kihozni a korongot a magyar kapu elől, ám Sin Hjung Jun elvette tőle, és Hetényi Zoltán lábai között a hálóba lőtt. Ahogy „ébredeztek” a hazaiak, úgy kerültek egyre többet Matthew Dalton kapuja elé. A 15. percben Csányi Karol váratlan kísérlettel egyenlített, Dalton nem tudta gyorsan zárni a lábait. Közvetlenül a szünet előtt a dél-koreaiak kapusa lábsérülést szenvedett, és a második harmadra már nem ő, hanem Park Szung Je jött ki.

A folytatásban sem sikerült mezőnyfölényt kiharcolni, ebben a periódusban a két csapat egymás hibáiból élt. Az iram azután lett nagyobb, hogy a 100. válogatott mérkőzésén szereplő Sofron István hatalmas lendülettel, szabályosan nekiütközött egy ellenfelének, és ettől felpörögtek a csapatok.

A záróharmad magyar emberelőnnyel és hatalmas Kóger Dániel helyzettel indult. Élénkebbé vált a játék, s amikor ismét emberelőnybe került a hazai válogatott, Sofron lövését védte bravúrral Park. Páros kiállítás után Nagy Krisztián hagyott ki egy szólót, majd a túloldalon Cso Min Ho nem hibázott, ellőtte a hosszú oldalt.

A hajrában lehozta kapusát a magyar csapat, majd Michael Owen Swift az üres kapuba lőtt. Maradt 51 másodperc, s bár a végén Terbócs István szépített, egyenlítésre már nem maradt idő.

A dél-koreai együttes fennállása során először verte meg a magyar csapatot alapjátékidőben.

A harmadik helyért vívott mérkőzésen az osztrák együttes már a negyedik percben megszerezte a vezetést a dán csapattal szemben, majd az utolsó percben üreskapus góllal bebiztosította a győzelmet (2-0).

A torna végeredménye:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.