Kikaptak a magyar jégkorongosok Kanadától

A második játékrész nagy kanadai fölényt és két vendéggólt hozott.

MTI
2016. 11. 01. 21:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredmény:

Magyarország–Kanada 1-5 (1-1, 0-2, 0-2)

---------------------------------------

gól: Sofron (14.), illetve Holzapfel (14.), Kozun (25.), Szczechura (38., 42.), Holoway (41.)

A hazaiaknál 11 játékos kapott lehetőséget azok közül, akik pályára léptek a májusi, oroszországi elit-világbajnokságon, míg a vendégeknél kizárólag Európában szereplő hokisok játszottak ezúttal. A kanadai keret legnagyobb sztárja Max Talbot volt, ő 2009-ben Stanley Kupát nyert a Pittsburgh Penguins alakulatával, az előző idényben még az NHL-ben játszott, most az orosz Lokomotiv Jaroszlavl csatára.

Az első szűk negyedóra viszonylag kiegyenlített játékot hozott, majd emberelőnyben Sofron István Kóger Dániel kipattanóját ütötte be. Ám 27 másodperc múlva jött a válasz, egy erős keresztpasszra Riley Holzapfel érkezett jó ütemben.

A második játékrész nagy kanadai fölényt és két vendéggólt hozott. Előbb Brandon Kozun előtt zártak jól, melynek köszönhetően senkitől sem zavartatva lőhetett Rajna Miklós kapujába, majd a „félidős” kapuscsere után Paul Szczechura avatta fel Hetényi Zoltánt egy jó passz utáni bal felső sarkos lövéssel.

Még csak 35 másodperce tartott a záró harmad, amikor Bud Holloway közelről nem hibázott, majd egy perc múlva Szczechura remek korongátvétel után fonákkal volt eredményes. Később már nem volt ilyen egyoldalú a csata, így újabb gól már nem esett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.