Kokó: Pöstyénben lemostuk a szlovákokat

A hírhedt 1992-es Slovan–Fradi BEK-meccs emléke is előjött a kosársiker kapcsán.

AA
2016. 11. 24. 10:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyvennyolc éve nem volt ekkora magyar kosársiker. Kovács Kokó István valószínűleg nagyon a szívéből beszélt, amikor a szerdai hatalmas magyar győzelem kapcsán M4 Sport műsorvezetőjeként felvezetőjében bejelentette:

„Pöstyénben a lányok lemosták a szlovákokat. Még akkor is idegenben, ha Pöstyén nagyrészt magyarlakta település.”

Felsejlett bennünk az 1992-es hírhedt Slovan–Ferencváros labdarúgó-BEK-meccs emléke, amelyen szlovák kommandósok érthetetlen brutalitással támadtak a magyar szurkolótáborra – amelynek tagja volt Kokó is.

Manapság, hála Istennek jóval békésebb időket élünk. A pályán sem alakult ki csatatér Pöstyénben, női kosárlabdázóink 68-49-re nyertek, így kijutottak a jövő évi Eb-re.

Bodnár Péter, a magyar szövetség főtitkára az M4-en elmondta, vereséggel nagy bajba kerülhettünk volna, hiszen Izland a csoportban legyőzte Portugáliát. Így a portugálok mint csoportutolsók elleni két győzelem kiesett volna a számításból a legjobb csoportmásodikak versenyében. A pöstyéni sikerrel viszont csoportelső lett nemzeti csapatunk.

A főtitkár Stefan Svitekkel, a mieink szlovák szövetségi kapitányával kapcsolatban hozzátette:

Tavaly szabad kezet kapott , nyáron fiatalokhoz nyúlt, egy vereséggel sikerült kijutni az Eb-re.

A műsorban elhangzott a megdöbbentő tény: negyvennyolc éve nem fordult elő, hogy férfi és női válogatottunk is kijusson a kosárlabda-Európa-bajnokságra. Márpedig 2017-ben ott lesz mindkettő, a férfiak Kolozsváron, a nők Csehországban játszanak.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.