Konkrétumokat vár az úszóktól a szövetség

Az úszószövetség vezetése szeretné tudni, hogy milyen konkrét gondjaik vannak a versenyzőknek.

MTI
2016. 11. 17. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A sportolók névvel, de akár anonim módon is elmondhatják: kit mi segítene abban, hogy még az eddiginél is jobb eredményt érhessen el. A felmérés eredménye nyilvánosságra kerül” – írta a testület az MTI-hez eljuttatott, csütörtöki közleményében.

Az elnökségi állásfoglalás közvetlen előzménye az – amint az a dokumentumban olvasható –, hogy „a Hosszú Katinka közleményét követő Gyurta Dániel-megnyilatkozás után („Nincs rend a magyar úszás körül ”) a Gyurta Tamás szakosztályvezető által irányított másik UTE-kiválóság, Kapás Boglárka is megszólalt. A felfokozott hangulatban még néhány úszó jelezte észrevételét. 

Az úszószövetség és a versenyzők nyilvános vitáját kedden Hosszú Katinka indította el, aki több dolgot is kifogásolt és számonkért a szövetségen, egyúttal lemondásra szólította fel Gyárfás Tamás elnököt. Másnap Gyárfás sajtótájékoztatón jelezte, hogy nem kíván lemondani, ugyanakkor mindent megtesz majd, hogy a problémákat megoldják. Még aznap előbb Gyurta Dániel, azután Kapás Boglárka szólalt meg az ügyben, jelezve, hogy szerintük is vannak gondok, és „nincs rend” a magyar úszásban. Utóbbi két versenyző egyaránt azon reményének adott hangot, hogy olyan döntések születnek majd a jövőben, „amelyek minél előbb szilárd alapokat teremtenek a nyugodt felkészülésünkhöz”. Hozzájuk csatlakozott a többek között Bernek Pétert képviselő cég.

(Kérdezz-felelek formában összeszedtük az úszóbotrány eddigi tudnivalóit, ide kattintva elolvashatja.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.