Lehet, hogy utoljára volt válogatott Császár Gábor

A Schaffhausen irányítója nem látja biztosan a jövőjét a nemzeti csapatban.

G.B.
2016. 11. 22. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Császár Gábor 2015 februárja óta játszik a svájci Kadetten Schaffhausen csapatban, és a Digi Sport Skype-interjújában elhangzottak alapján imád játszani. Ez nem is csoda, eddig negyvenegy gólt szerzett az idényben, korábbi állomáshelyén, a világklasszisok sorát tömörítő PSG-ben viszont csupán epizódszerep jutott neki. A válogatott irányító, úgy tűnik, egyelőre itt képzeli el hosszú távon karrierjét. Ugyanakkor hiába szórja a gólokat, a csapat a bombaerős Bajnokok Ligája-csoportjában csupán az utolsó helyen szerénykedik.

Szombathy Pál műsorvezető rákérdezett a válogatottbeli tervekre is Császárnál, hiszen közeledik a januári férfikézilabda-világbajnokság. A játékos érdekes választ adott, egyelőre nem tudja, mit hoz a sors, ugyanis meglátása szerint nem ugyanazt a feladatot szánják neki a nemzeti csapatban, mint a Schaffhausenben.

Kezdődött az egész azzal, hogy az idén januári Eb-re Talant Dujshebaev ki sem vitte magával a játékost, majd érkezett Xavier Sabaté, aki a két lejátszott vb-selejtezőn látottak alapján Lékai Máté mögött szán szerepet Császárnak. Ez a góljai számán is meglátszik, miközben klubjában ontja őket, a lettek és a hollandok ellen mindössze egyet szerzett.

Császár Gábor sejtelmesen fogalmazott, mint mondta, a családjától nagyon sok időt elvett már a válogatott, és mivel nem látja pontosan, mi lesz még a feladata a nemzeti együttesben, nem tud válaszolni arra a kérdésre, hazajön-e, ha kap meghívót a csapatba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.