Magyarellenes rigmusokért bírságoltak Kolozsváron

500–500 eurót kell fizetnie a kolozsvári és a jászvásári kosárlabdaklubnak.

MNO
2016. 11. 08. 16:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Román Kosárlabda-szövetség fegyelmi bizottsága hétfőn tárgyalta a sepsiszentgyörgyiek két idegenbeli meccsén történt eseményeket, és pénzbírságot rótt ki a kolozsvári és a jászvásári egyesületre, amelyek fellebbezhetnek – írja a Maszol.

A szövetség honlapján közzétett határozatban azt írják: „A Román Kosárlabda-szövetség nem tűri a nézők sportszerűtlen magatartását, az obszcén szavakat és idegengyűlölő, nemzeti gyűlöletre uszító bekiabálásokat, a diszkrimináció semmilyen formáját”.

A sepsiszentgyörgyi Sepsi Sic női kosárlabdacsapatának október 28-i kolozsvári és november 6-i jászvásári vendégjátékán is sportszerűtlenül nyilvánultak meg a hazai együttes drukkerei. A szabályzat azon előírása alapján rótták ki a bírságot, amely többek között tiltja a nézők xenofóbiára, nemzeti gyűlöletre való uszítását. A szövetség nyomatékosította, hogy nem tűri a sportszerűtlen nézőtéri megnyilvánulásokat.

A Maszol nyomán korábban írtunk arról, hogy magyarellenes rigmust skandáltak egy bajnoki meccsen, a CSU Nagyszeben kosárlabdacsapat szurkolói is. Az pedig az MTI híradásából derül ki, hogy a román bajnokságban és kupában is címvédő sepsiszentgyörgyi kosárlabdacsapat kolozsvári mérkőzésén a nézők egy csoportja többek között azt skandálta, hogy „kifelé a magyarokkal az országból”, míg a jászvásári találkozón a szurkolók székely zászlót akartak meggyújtani, de végül a rendfenntartók ezt megakadályozták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.