Nem lesz többé válogatott az ETO egykori sztárja

Aurelia Bradeanu a hétvégi Kárpát Kupán szerepel utoljára a román válogatottban.

MNO
2016. 11. 25. 19:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sokkal nehezebb lesz a lelátóról nézni a meccset, mint a pályán játszani” – mondta Aurelia Bradeanu pénteki kolozsvári sajtóértekezletén, ahol bejelentette: visszavonul a román női kézilabda-válogatottból.

A román közszolgálati hírügynökség, az Agerpres magyar híradása szerint a több százszoros válogatott játékos azt mondta: egymaga döntött a visszavonulás mellett, mint ahogy azt is egyedül döntötte el, hogy sportolni kezd.

###HIRDETES###

„Nehéz döntés annyi munka és annyi boldogság után. A kézilabda volt az életem, mindig szívesen játszottam, szerettem ezt a sportot, és mindig is szeretni fogom”

– mondta a társai által Mikának szólított játékos. Arra a kérdésre, hogy melyek voltak játékosként a legboldogabb pillanatai, azt mondta, amikor a címeres mezben játszhatott. A fiataloknak azt tanácsolta: mindent, amit tesznek, szenvedéllyel csinálják, és akkor messzire juthatnak. Hozzátette: klubcsapatában továbbra is vállalja a játékot.

Mika Bradeanu a november 26–27-i kolozsvári Kárpát Kupán ölti magára utoljára a román válogatott mezét. A 37 éves Bradeanu a CSM Bucuresti csapatát erősíti, korábban az Oltchim Ramnicu Valcea, a Corona Brasov és a Győri Audi ETO KC csapatánál is játszott.

Az ETO-val hatszoros magyar bajnok lett, egyszer ezüstérmes volt. Hatszor nyert magyar kupát; 2005-ben EHF-kupa-döntőt, 2006-ban KEK-döntőt, 2009-ben pedig BL-döntőt játszott a csapattal, de kupagyőztes egyszer sem lett.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.