Nemzetközi címmeccsen bíráskodik Kovács Koko István fia

Kovács Bence alig 21 éves, Európa-bajnoki ökölvívó címmérkőzést bízott rá a Koko által alelnökölt WBO.

BuL
2016. 11. 11. 12:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ökölvívóbírónak állt az olimpiai bajnok és a Bokszvilágszervezetnél (WBO) profivilágbajnok Kovács Koko István fia, Kovács Bence. A bokszba ő is belekóstolt, de előbb pontozóbíróként próbálta ki magát, most pedig megkezdheti pályafutását ringbíróként. Huszonegy évesen – éppen a WBO-nál – Európa-bajnoki címmeccset bíztak rá.

Nem lesz korrekorder – szögezi le a Digisport tévének adott pénteki interjúja elején Kovács Bence, de sietve hozzáteszi, azért az átlagéletkor valahol negyven év fölött van ma az ő szakmájában. Felidézi, két-három éves korában apja edzésein töltötte a legtöbb időt, de már akkor sem a felkészülés kötötte le a figyelmét, hanem a háttérben dolgozó személyzet. A bíráskodás pedig egyből megfogta.

Noha Kovács István 2004 óta a WBO alelnöke, a pályára korántsem protekcióval került, hiszen először edzőtermi mérkőzéseken segített pontozóbíróként, ekkor pedig még nem számítottak az általa leírt számok, csak azok után, hogy szakemberek értékelték a munkáját, rutinos rókák engedték tehát oda a pontozói székbe. Azt természetesen nem tagadja, hogy erős hátszelet jelentett számára, hogy apja révén mindenkit megismert az idők során. 2015-ben tavaszodott ki pontozóbírói pályakezdésének, Rácz Félix menedzser szárnyai alatt, a szombati lesz az első jelentős nemzetközi mérkőzése – Székesfehérváron.

Kovács Bence természetesen felkészül a „páciensekből”, tudja, a hozzá kerülő mérkőzés szereplői balhés karakterek vagy kevésbé, színészkednek-e, hogyan viselkednek a ringben, milyen jellegű mérkőzéseik voltak, nem jó, ha egy-egy esemény felkészületlenül éri az összecsapásokon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.