Nyert a Győr a csoportzárón

A biztos középdöntős Győr 32-25-re nyert a vendég orosz Rosztov-Don ellen.

MTI
2016. 11. 19. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozónak nem volt különösebb tétje: a Rosztov biztos utolsó volt a csoportjában, azaz nem juthatott tovább, és átkerül az EHF Kupába. Az is eldőlt már, hogy a várandós Heidi Lökét nélkülöző győriek hat ponttal – a Midtjylland elleni hazai, valamint a címvédő román CSM Bucuresti elleni oda-vissza győzelemnek köszönhetően – vágnak neki a középdöntőnek. A két csapat október 22-i összecsapásán a Győr 28-27-re győzött idegenben.

A szombati találkozón a felek végig szoros meccset vívtak, hol a Rosztov, hol az ETO vezetett. A szünet előtti hajrá a hazaiaknak sikerült sokkal jobban. A második félidőben már egyértelmű volt az esélyesebb győriek fölénye, és magabiztos sikerrel zárták a csoportkört.

A nap másik összecsapásán a macedón Szkopje nyert Lipcsében. Így az FTC-Rail Cargo Hungaria vasárnapi, asztraháni találkozójának komoly tétje lesz, mert a végeredményt mindkét gárda továbbviszi a középdöntőbe. Most a Szkopje elleni döntetlennel és vereséggel, valamint az Asztrahanocska elleni hazai sikerrel a Ferencvárosnak három pontja van, amely egy újabb diadallal öt pont lenne.

Női BL, C csoport, 6. (utolsó) forduló:

Győri Audi ETO KC – Rosztov-Don (orosz) 32-25 (15-12)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.