Otthon kapott ki a Ferencváros

A Paks először nyert az Üllői úton.

MTI
2016. 11. 05. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez volt a két csapat kilencedik egymás elleni bajnoki mérkőzése a fővárosban, és a tolnaiak most először tudtak győzni.

Eleinte visszafogott iramban, szinte eseménytelenül csordogált a játék, majd negyedóra elteltével a vendégek megszerezték a vezetést: egy gyors ellentámadás végén egy visszafejelt labdát Hahn János lőtt kapura, Michal Nalepa rosszul ért bele, így a kapuban kötött ki. A folytatásban lendületbe került az FTC, számos kisebb-nagyobb helyzetet kidolgozott, de mindegyik kimaradt, részben Kemenes Szabolcs remek védéseinek köszönhetően.

A második felvonás is kihagyott ferencvárosi lehetőségekkel kezdődött, majd az 56. percben Koltai Tamás közeli lövésével növelte előnyét a Paks. Ettől némileg visszaesett a hazaiak lendülete, ám a hajrában új erőre kaptak, Busai Attila találatával szépítettek, teljesen beszorították ellenfelüket, de egyenlíteni nem tudtak.

Eközben az újonc Mezőkövesd szombaton gól nélküli döntetlent ért el a Debreceni VSC vendégeként. Többnyire mezőnyjátékot, néhány távoli lövést és helyzetek nélküli első félidőt láthatott a közönség. Az egyetlen komoly lehetőség a játékrész végén Holman előtt adódott, de a középpályás nyolc méterről a kapus kezébe gurította a labdát. A folytatásban a hazaiak már többet kezdeményeztek, de támadójátékukból hiányzott az elképzelés, így helyzetig továbbra sem jutottak. Az utolsó húsz percben gyakorlatilag a mezőkövesdiek térfelén folyt a játék, ám a debreceniek nem tudták gólra váltani mezőnyfölényüket.

Sopronban szintén döntetlennel, 1-1-es eredménnyel végződött a Haladás és az MTK találkozója. Jó iramban és gyors gólváltással kezdődött a találkozó, az első negyedóra után 1-1 állt az eredményjelzőn, a folytatásban a szünetig viszont már kevésbé volt izgalmas a meccs. Fordulás után több mint 20 percig jellemzően a mezőnyben folyt a játék, s a kapuk nem voltak veszélyben. A két edző cserékkel igyekezett frissíteni csapatán a hajrára, de a kívánt hatást ez sem érte el, így maradt az 1-1-es döntetlen.

A Budapest Honvéd pedig 2-0-ra győzte le sereghajtó vendégét, a Diósgyőrt. A fővárosiak nagy lendülettel kezdtek, szinte azonnal saját kapujukhoz szögezték ellenfelüket. Az első negyedórát követően a Diósgyőr kijött a szorításból, a játék pedig kiegyenlítetté vált. A játékrész hajrájában újra a kispestiek előtt adódott néhány kisebb lehetőség, de nem tudtak élni ezekkel. A fordulást követően is a fővárosiak futballoztak veszélyesebben, majd a félidő közepén a vendégek kapusa összehozott egy büntetőt, amelyet Lanzafame értékesített. A hajrában a Honvéd továbbra is felülkerekedett riválisán, a Diósgyőr erejéből még helyzetre sem futotta. A hazaiak a 84. percben végül Koszta révén biztosították be győzelmüket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.