Széles: Jó lenne, ha Virth elmondaná, behúzták a csőbe

Gyurta Dániel korábbi edzője úgy érzi, valamiféle összeesküvés áldozata lett. Nem adja fel.

G.B.
2016. 11. 08. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Széles Sándor kedden reggel az M4 Sportreggeli című műsorában elmondta, egészsége rendben van, erről megkérdezhetik orvosát, így nem állja meg a helyét, amit Őze István, az újpestiek klubigazgatója előzőleg nyilatkozott, miszerint Szélest egészségügyi problémái is akadályozták munkája elvégzésében.

Gyurta Dániel korábbi edzőjét vasárnap kirúgta az UTE, a klub arra hivatkozott, hogy az általa edzett úszók sem akartak már vele dolgozni, és edzőtársai sem. Ezt cáfolta a műsorban Széles, mint mondta, őt senki nem kereste meg ilyen problémával, ezt újpesti edző kollégájával, Virth Balázzsal is megbeszélte telefonon, aki szintén azt mondta, ő sem ment az UTE-hez panaszkodni róla.

„Próbálom megfejteni, mi állhat a döntés hátterében. Nemkívánatos személy lettem”

– így a tréner, aki hétfőn azt nyilatkozta, megtervezte következő éveit, a Széchy-iskolát vinné tovább, és fiatal edzőkkel venné körül magát. A Széchy-vonalra a műsorban is utalt, mint hangsúlyozta, ő nem a pillanatnyi jó eredmények elérésére törekedett versenyzőivel, hanem hosszú távú tervet rakott össze, vélhetőleg ez sok mindenkinek nem tetszett. Hozzátette: már akkor el akarták távolítani, amikor Gyurta Dániel 2004-es athéni ezüstje után mély hullámvölgybe került, szóval a mostani helyzet nem új számára.

Széles elmondta, persze fájt neki, hogy Gyurta Dániel átment Nagy Józsefhez tőle, de személyesen megbeszélték a dolgot, nincs harag kettejük között. Virth Balázsról annyit mondott, üdvös lenne, ha kiállna a nyilvánosság elé, és mint a Gyurta edzői csapat korábbi legfontosabb láncszeme, kijelentené, hogy nem ő áll Széles eltávolítása mögött. „Össze kell hívni az UTE vezetőségét, a Gyurta klánt, mindenkit, és mondja el Virth, hogy behúzták a csőbe” – javasolta.

Mivel a MOB-bal van szerződése, Széles várja, hogy azt meghosszabbítják-e, dolgozhat-e tovább, de jelezte, minden eshetőségre felkészült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.