Széles Sándort kirúgta az UTE

Hárman – köztük az olimpiai bajnok Gyurta Dániel – közölték a döntést a trénerrel.

MTI
2016. 11. 06. 16:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 60 éves szakember – aki Gyurta Dánielt olimpiai és három világbajnoki címhez segítette – a JochaPress.hu-nak vasárnap beszélt arról, hogy a klub székházában Őze István elnök, Gyurta Tamás, az úszószakosztály elnöke, valamint Gyurta Dániel közölte vele az edzőkollégák és a versenyzők döntését.

A Londonban 200 méteren olimpiai bajnok Gyurta Dániel október végén jelentette be, hogy 17 év után szakít Széles Sándorral – akinek szerződése január 31-ig szól a Magyar Olimpiai Bizottsággal –, és a jövőben Nagy József irányításával készül.

Úgy volt, hogy mindketten maradnak

Az úszó korábban mindezt úgy kommentálta a bejelentéskor, hogy tulajdonképpen nem is ő vált edzőt, hanem az edzője váltotta le őt. Gyurta azt mondta, hogy trénere nem tudta azokat a feladatokat elvégezni, amelyekre szüksége lett volna a felkészülése során, ám a köztévében megköszönte a közösen elért eredményeket. Széles Sándor lapunknak akkor úgy nyilatkozott, meglepte őt Gyurta döntése.

A felek akkor hangsúlyozták, hogy noha útjaik kettéválnak, mind a ketten maradnak a lila-fehér klubnál. Széles például azt mondta: Újpesten ott van még 80 gyerek, akire oda kell figyelnünk, hiszen bármikor felbukkanhat egy új tehetség.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.