Szolnoki vereség a Bajnokok Ligájában

A Partizan nagy falatnak bizonyult.

MTI
2016. 11. 09. 21:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar bajnok athéni vereséggel kezdte szereplését a BL-ben, majd legyőzte hazai pályán az olasz Sassarit, múlt héten viszont súlyos vereséget szenvedett a német Ludwigsburg csarnokában.

A negyedik fordulóban Stojan Ivkovic együttese – amely elvesztette előző három tétmeccsét – a 2/1-es győzelmi mérlegű Partizant látta vendégül.

Rosszul kezdett a magyar csapat, hét perc alatt mindössze öt pontot dobott, a Partizan viszont 5-4-ről egy tízes sorozattal 5-14-re meglépett. A folytatásban azonban előbb két hárompontossal közelebb zárkózott a Szolnok, majd a dudaszó előtt egy újabb távoli kísérlettel csökkentette hátrányát, így a szerb együttes csak négy ponttal vezetett (16-20) az első szakasz végén.

A rövid pihenőt követően a hazai csapat egyenlített (20-20), majd az első félidőben 15 pontig jutó Vojvoda Dávid és a 12-t szóró Milos Borisov remeklésével, illetve eredményes védekezéssel jól tartotta magát, és a nagyszünetre 32-33-as állásnál vonulhatott az öltözőbe.

A harmadik negyedben továbbra is szoros volt a küzdelem, támadásban mindkét csapat sokat rontott, de a hajrában a Partizan meglépett 46-47-ről 46-53-ra.

A negyedik szakaszban csakhamar tíz pontra nőtt a különbség (48-58), és Stojan Ivkovic időt kért. Kevés esély mutatkozott ugyanakkor a fordításra, már csak azért is, mert az első három negyedben nem szórta a pontokat a Szolnok. Nem is változott a játék képe, hiába próbálta újból rendezni a sorokat Ivkovic, a Partizan a végére felőrölte a szolnokiak erejét.

Vojvoda végül 21 pontig jutott, amivel a mezőny legeredményesebb játékosa lett.

Az Olaj jövő kedden a lengyel Zielona Gorához látogat.

Eredmény

E csoport, 4. forduló:

Szolnoki Olaj–Partizan (szerb) 55-70 (16-20, 16-13, 14-20, 9-17)

A magyar csapat legjobb dobói: Vojvoda 21, Borisov 12

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.