Szövetségi kapitány: Sok pénzt kaptak a versenyzők

Folyamatosan tárgyalnak az edzőkkel, akiktől Hargitay most azt kérte, számolgassanak kicsit.

MTI
2016. 11. 27. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A híresztelésekkel ellentétben – akárcsak a szövetség vezetői – az összes magyar edzővel beszélő viszonyban vagyok, a párbeszéd folyamatos – bocsátotta előre a szakvezető vasárnap az MTI érdeklődésére. – A magam részéről az elmúlt héten beszéltem Bernek Péterrel és trénerével, Nagy Péterrel. Őket egy managemant képviseli, Bernek Peti nevében a management csatlakozott Katinkához.”

A „híresztelések”

Szombaton arról írt a Nemzeti Sport, hogy Gyárfás Tamás és menedzsmentje annyira elvesztette a tekintélyét, hogy a politikusok után az edzők előtt sincs már súlya a szavuknak, akik minduntalan kitérnek a szövetséggel való tárgyalás elől. A cikkre Gyárfásék sértett hangú Facebook-közleményben reagáltak.

Hargitay elmondása szerint ismertette velük a 2015-ben, illetve 2016-ban a MÚSZ által kifizetett támogatásokat, költségeket.

„Nem kértem tőlük mást, csak annyit, hogy gondolják át, mennyi támogatást kaptak a managementtől, vagy akár az anyaegyesülettől” – mondta a szövetségi kapitány, aki Kapás Boglárka edzőjével, Virth Balázzsal Boglárka egészségéről a héten többször is értekezett.

„Legutóbb szombat reggel beszéltünk. Nagy Józseffel – Gyurta Dani edzőjével – napi kapcsolatban állok, ma is beszélgettünk. Molnár Ákossal – a Verrasztó testvérek, Dávid és Evelyn edzőjével – a rövidpályás vb kapcsán két hetet fogunk együtt tölteni Kanadában. Ott lesz időnk beszélgetni eleget.”

„Sajnálom – folytatta a kapitány –, hogy azzal vádolták meg a sportolókat, hogy esetleg bojkottálni fogják a windsori világbajnokságot. Ezzel a legalapvetőbb sportemberi tulajdonságaikat kérdőjelezték meg. Ilyen szándékról én nem tudok, és a gondolatát is képtelenségnek tartom, hogy ez megforduljon bárkinek a fejében is.”

Hargitay András fontosnak tartotta megjegyezni, hogy „Hosszú Katinka eddig érdemben egy szót sem szólt, csupán neki tulajdonított Facebook-bejegyzéseket olvashattunk”.

„Sokan gondoljuk úgy, eljött az ideje, hogy emberi hangon is megszólaljon, és értelmes, konstruktív párbeszédet folytathassunk vele és edző-férjével, Shane-nel” – mondta a szövetségi kapitány, aki felhívta a figyelmet egy korábbi tévéinterjúra.

„Mindmáig visszanézhető az a 2015. augusztus 20-án az ATV-ben készült felvétel, amelyben Hosszú Katinka a legnagyobb elismeréssel szól a magyarországi viszonyokról, és a szövetséggel való kapcsolatáról. A viszony azóta megváltozott, és a mai napig sem mondott olyan okot, ami ezt a drasztikus változást indokolta volna” – nyilatkozta Hargitay András.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.