Szucsánszki az orrát törte a románok ellen

Kovacsicsnak a vádlija miatt került veszélybe az Eb-szereplése, öt komoly sérültünk van már.

G.B.
2016. 11. 28. 9:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A december 4-én kezdődő női kézilabda-Európa-bajnokság előtt Kolozsváron, a Kárpát-kupán játszott felkészülési mérkőzéseket a magyar válogatott a hétvégén. Nem is rosszul. A holland B csapat ellen még gyengébb, a románok első csapata ellen viszont már érettebb játékkal rukkolt elő Kim Rasmussen gárdája, és két győzelmével megnyerte a tornát.

„Büszke vagyok a lányokra, a motivációnk a románok ellen remek volt. Elképzelhető, hogy sem Kovacsics Anikó, sem Szucsánszki Zita nem lehet ott az Eb-n, meglátjuk, mennyire komoly a sérülésük” – nyilatkozta vasárnap a lefújást követően a dán mester. Siti Bea, a válogatott másodedzője a részletekbe is belement: Kovacsics vádlisérülést szenvedett, Szucsánszkinak pedig eltört az orra, és csak az alaposabb orvosi vizsgálatok fogják eldönteni, hogy elutazhatnak-e az Eb-re. Egyidejű hiányuk azért is lenne komoly probléma, mert ugyanazon a poszton, irányítóként játszanak, ahol így egyedül Görbicz Anita maradna.

Ráadásul már így is foghíjas csapat utazik Svédországba: Tomori Zsuzsa nem épült fel súlyos térsérüléséből, Zácsik Szandrának a vállát műtötték – mindketten balátlövők –, Korsós Dorina néhány nappal ezelőtt esett ki szintén a térde miatt. Kórház a város szélén

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.