Tanítványaival váltózott az Iron Lady

Két nap után 8 szám, 8 arany a mérlege Hosszú Katinkának a százhalombattai rövid pályás úszó-ob-n.

2016. 11. 03. 19:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nap után 8 szám, 8 arany a mérlege Hosszú Katinkának a százhalombattai rövid pályás úszó-ob egyéni versenyein, csütörtökön 100 és 800 m gyorson, 50 és 200 m pillangón, valamint 100 m háton nem talált legyőzőre.

Molnár Flóra a legrövidebb pillangószámban azért megcibálta az oroszlán bajszát, a riói olimpián bronzérmes Kapás Boglárka viszont, mivel délután rosszul lett, nem tudta izgalmassá tenni a 800 m gyors előzetesen szorosra várt küzdelmét. Az Iron Lady lazításként még benevezett új klubja, az Iron Aquatics növendékeivel a 4x200-as gyorsváltóval, és tényleg rajthoz is állt, s Katinka nem is vallott szégyent a 12, 13 és 16 éves gyerekek társaságában, 7. helyre bejöttek.

A nap további érdekessége volt, hogy Cseh László nagymedencés olimpiai ezüstérmesként sem súlyfeleslegével, sem Pulai Bencével nem bírt 100 méter pillangón. Pulain kívül bajnok még három Dávid (Verrasztó – 400 m vegyes, Horváth – 100 m mell, Földházi – 50 m hát), a BVSC 4x50-es vegyesnégyese, és több évtizedes magyar csúcsot döntött a győri 4x50-es gyorsváltó, a nap egyetlen országos rekordja volt ez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.