Taroltak a magyarok a kick-box-Európa-bajnokságon

A magyarok számára ez az Eb volt a jövő évi budapesti világbajnokság főpróbája.

MTI
2016. 11. 27. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MOB Sajtószolgálat vasárnapi tájékoztatása szerint Magyarország megnyerte a csapataranyérmet, mivel a Veres Roland, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián, Veres Richárd, Szabó Dorina, Nagy Henrietta összetételű válogatott a negyeddöntőben Bulgáriát győzte le 13-4-re, az elődöntőben pedig Írországot múlta felül 18-12-re. A döntőben aztán Olaszország következett, ahol Király István szövetségi kapitány együttese hosszabbítás után 17-15-re nyert, ezzel megvédte címét.

A kontinensbajnokság utolsó döntős napján a pointfighting veterán mezőnyben a 41 éves Csikós Péter a 94 kilósok között szerzett Európa-bajnoki címet. Az 50 évesek között a +94 kilogrammos kategóriában Tóth István is éremszerző lett, miután súlycsoportjában második lett, Puravecz Péter pedig bronzérmet gyűjtött be zenés formagyakorlatban.

A magyar csapat így 9 arany-, 5 ezüst- és 2 bronzéremmel fejezte be az Európa-bajnokságot, amelyen 34 ország vett részt. Az éremtáblázaton Magyarország a második helyen zárt Oroszország mögött.

A magyarok számára ez az Eb volt a jövő évi budapesti világbajnokság főpróbája.

A kick-box világszervezete, a WAKO a formagyakorlatok mellett hat küzdelmi szakágban rendez hivatalos versenyeket. A kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szabályrendszereket ringben bonyolítják le, míg a félerős ütéseket és rúgásokat engedélyező point-fighting, light-contact és kick-light kategóriák tatamin zajlanak. A világesemények kezelhetősége végett a szakágakat szétosztották, így két helyszínen és időpontban bonyolítják le a páratlan években a világbajnokságokat, illetve a páros esztendőkben az Európa-bajnokságokat. A görögországi Eb-n a hat küzdelmi szakág közül a point-fighting, a kick-light és a full-contact európai elitje mérte össze tudását. Az idei light-contact, low-kick és K1 Eb-t október végén rendezték Mariborban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.