Tizenöt magyar a torna-vk döntőjében

Kovács Zsófia gerendán elsőként, míg talajon harmadikként került be a legjobbak közé.

MTI
2016. 11. 18. 20:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség közleménye szerint a pénteki selejtezőben nyolc gyakorlat ért döntőt. Csütörtökön már heten bejutottak.

Pénteken Kardos Botond korláton és ugrásban, Babos Ádám korláton, Vecsernyés Dávid nyújtón érdemelte ki a döntős szereplést. A nőknél két olimpikon, Böczögő Dorina és Kovács Zsófia újabb négy helyet szerzett. Kovács gerendán a legmagasabb pontszámot kapta a kvalifikációban, míg talajon harmadikként került be a legjobbak közé. Böczögő gerendán a második lett, míg talajon ötödikként ment tovább.

Még csütörtökön az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián a második helyen jutott a lólengés döntőjébe. Rajta kívül lólengésben Kállai Zoltán, Kardos pedig talajon járt sikerrel. Kovács felemáskorlát-gyakorlata hibátlan lett, így az első helyről várhatja a döntőt, ráadásul ugrásban is továbbjutott. Böczögő ugrásban és felemás korláton került a fináléba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.