Újraválaszották a WADA elnökét

A 75 éves brit sportdiplomata 2013-ban került a WADA élére.

MTI
2016. 11. 20. 13:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 75 éves brit sportdiplomata 2013-ban került a WADA élére, és második elnöki periódusára készül, miután a szervezet glasgow-i közgyűlésén ismét bizalmat kapott.

Reedie-t és az ügynökséget éles támadások érték a héten Dohában, a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) közgyűlésén. Ahmed al-Fahad al-Ahmed al-Sabah sejk, az ANOC elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kuvaiti tagja – és több más felszólaló – elsősorban az orosz doppingbotrány kezelési módját kritizálta, szerencsétlennek tartva azt, hogy a McLaren-jelentés első felét kevéssel a riói olimpia előtt hozták nyilvánosságra.

A bírálatok mellett al-Sabah jelezte, jobb lenne, ha a NOB-tag Reedie helyett az ügynökségnek semleges elnöke lenne. A NOB végrehajtó bizottsága egyeztetett már Reedie-vel arról, hogy a jövőben semleges vezetője legyen a WADA-nak. A brit vezető elfogadta a felvetést, a NOB pedig ezek után támogatásáról biztosította őt elnöki pályázatában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.