Usain Bolt jövőre visszavonul

„Tudom, mikor kell távozni.”

MTI
2016. 11. 15. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tudom, mikor kell távozni„ – mondta a Sky Sports News tv-csatornának Kingstonban a kilencszeres olimpiai bajnok futó.

Időről időre felröppenek olyan híresztelések, hogy a világ leggyorsabb embere a 2019-es vb-ig vagy egészen a 2020-as tokiói ötkarikás játékokig folytatja, de Bolt ezt most ismét cáfolta. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2017. augusztus 12-én futja majd karrierje utolsó versenyét a jamaikai váltóval.

Kilenc nappal a 31. születésnapja előtt végleg befejezi a versenysportot, mondta a 11-szeres világbajnok, mert ahogy fogalmazott: nem akarja „leégetni” magát.

„Minél idősebb az ember, annál több áldozatot kell hoznia, annál fegyelmezettebbnek kell lennie. És úgy érzem, bennem nincs meg ez a fegyelem” – mondta a 100 és 200 méteres síkfutás világrekordere.

A jamaikai atléta kivételes pályafutását filmen is megörökítették, az I am Bolt (Bolt vagyok) című dokumentumfilmet november végén mutatják be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.