Vízilabda: nincs elvárás '17-re az új kapitánnyal szemben

December 15-én választja ki a szövetség elnöksége a pályázók közül Benedek Tibor utódját, januártól dolgozhat.

2016. 11. 18. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Vízilabda Szövetség csütörtöki ülésén öt perc alatt eldőlt, hogy a női szakágtól eltérően nem kijelölés, hanem pályázat útján keresik meg a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát, aki 2020. december 31-ig dolgozhat majd, és a 2017-es, hazai rendezésű világbajnokságon még eredménykényszer nélkül vezetheti a csapatot – ez derült ki Kemény Dénes szövetségi elnök köztévének adott péntek reggeli interjújából.

– Bárki pályázhat – szögezte le Kemény, egyértelműsítve, hogy nem kizárólag hazai trénerek kandidálását várják a posztra. A pályamunkákat december 9-ig kell benyújtani a szövetség részére, döntés 15-én.

Az elnökségi ülésen szóba került még, hogy a klubok szempontjai, vagyis a játékosok pihentetése milyen súllyal essen a latba a vízilabdanaptár összeállításakor. Keményék arra jutottak, hogy ez ugyan szempont, de a sportág népszerűsítése most sokkal fontosabb, ezért karácsony és szilveszter között – várhatóan Budapesten, a Tüske-uszodában vagy a Szőnyi úton, tévéközvetítés mellett – férfi és női szuperkupa-döntőket rendeznek a bajnokságok győztese és a kupagyőztes között.

A kapitányi posztra visszatérve: két edzőről tudunk eddig biztosan, hogy érdekelné a feladat, egyikük Vincze Balázs, másikuk Cseh Sándor. Mindketten aktív klubedzők, egyesületüktől májusig nem is kellene megválniuk, a válogatottra addig nem várnak komolyabb feladatok, a Világligára nem neveztünk. Az új kapitány viszont januártól már munkába áll.

Kemény Dénes a tévéstúdióban érzékeltette, Cseh Sándor ambiciózus, határozott hozzáállása ínyére van.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.