Vízilabda: pályázni kell a szövetségi kapitányi tisztre

Nem élnek a kijelölés lehetőségével.

MTI
2016. 11. 17. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testület csütörtöki ülésén határozott úgy, hogy nem él a kijelölés lehetőségével, hanem versenyezteti a pályázókat, akik közül a győztes január elsején kezdheti meg a munkát, és a tisztet 2020. december 31-ig töltheti be.

A pályázóval szemben támasztott követelmények között szerepel a vízilabdaedzői képesítés és az angol nyelvtudás, ugyanakkor az elnökség elfogadta, hogy a szövetségi kapitány jövő év május 31-ig klubedzői feladatokat is elláthat. Ezen időpont után viszont már csak főállásban töltheti be a pozíciót.

Eddig több szakember, köztük nem egy klubedző is kifejezésre juttatta, hogy szívesen lenne a válogatott szövetségi kapitánya. A tisztet legutóbb betöltő Benedek Tibor, akinek december 31-ig szól a megbízatása, a riói olimpián elért ötödik hely után jelezte, hogy szerződésének lejárta után nem pályázik. Vagyis a nemzeti csapattal 2013-ban világbajnok, 2014-ben Európa-bajnoki ezüstöt, 2016-ban pedig Eb-bronzérmet nyert szakvezető az év végén távozik posztjáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.