Az év nüanszai – videós sportvisszatekintés

Elmerengünk néhány mozzanaton, amely ha másképp alakul, eltérően viszonyulnánk az idei eseményekhez.

Radványi Benedek
2016. 12. 31. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A teljesség igénye nélkül hét videót gyűjtöttünk össze, hogy ábrándozhassunk, mi lett volna 2016-ban, ha

Talán a legerősebb a sorban: lehet, jobb nem belegondolni, mi történik, ha az Ausztria–Magyarország Eb-meccs első percében David Alaba távoli lövéséből nem kapufa, hanem gól születik.

 

De az év legelejéről is tudunk idézni egy „baráti kapufát”: ezzel, majd Tóth Ildikó góljával dőlt el, hogy női válogatottunk megnyeri a januári vízilabda Eb-t. 

 

Ha kevésbé „nyújtózkodik” augusztus 8-án Hosszú Katinka, az amerikai Baker nyeri a 100 méteres hátúszás döntőjét, hiszen a magyar úszó csupán három tizeddel előzte őt meg. (Ez volt az Iron Lady második olimpiai aranya, a 400 m vegyesben aratott győzelmet aztán még a 200 m vegyes sikere követte.)

 

A riói olimpia még számos pozitív emléket ébreszt, de legalább egy nagyon bosszantót is: ha a férfi-párbajtőrvívás olimpiai döntőjében Imre Géza 14-10-es vezetése után be tud adni még egy tust (A videón a riói finálé ezen szakasza a 17. perctől látható.)

 

Ne feledjük azt sem: ha a Veszprém színeiben kézilabdázó Marguc vagy Terzic nem hagyja ki a hétméterest a Kielce elleni májusi BL-döntő végjátékában, a magyar klubé Európa trónja. (Nagy Lászlóék a rendes játékidőben már kilenc góllal is vezettek – innen is számos nüanszot említhetnénk –, de a lengyel ellenfél egyenlített, s a hosszabbítás után jöttek a videón látható büntetődobások.)

 

A Győrnek sem kellett volna eljutnia a hétméteresekig. A CSM Bucuresti ellen vívott BL-döntőben például ha a rendes játékidő utolsó percében nem pattan meg Torstensson lövése, marad a 22-21, s Görbiczék örülhetnek. (Ez a jelenet 2:49-től látható a videón.)

 

De tudunk ennél vidámabb végkifejletet is mutatni: a női röplabda-válogatott pótselejtezőn jutott ki a 2017-es Eb-re, a románokat aranyjátszmában múlta felül. (Hozzájuk hasonlóan a férfi- és a női kosárlabda-válogatott is kijutott a jövő évi kontinenstornára.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.