Davis Kupa: Köves Gábor lett az új kapitány

Kuhárszky Zoltán összeférhetetlenség miatt mondott le posztjáról.

MTI
2016. 12. 28. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai sportági szövetség szerdai közleménye szerint az eddigi kapitány sikeres két és fél évnyi munka után összeférhetetlenség miatt mondott le posztjáról. A február 3. és 5. között Pozsonyban sorra kerülő Szlovákia–Magyarország DK-összecsapáson – amely az euro-afrikai zóna I-es csoportjában zajlik majd – már Köves Gábor fogja vezetni a magyar válogatottat.

„Valkusz Máté személyes edzője vagyok. Képességei és jelenlegi játékereje is arra utal, hogy megfelelő teljesítmény mellett a jövőben is a csapatba kerülésért küzdhet. Ez számomra mint kapitány összeférhetetlen helyzetet teremt” – indokolta döntését Kuhárszky Zoltán, hozzátéve, hogy nem lehet egy személyben a csapat vezetője és az egyik potenciális csapattag edzője is. – „Ezzel pont azt a csapatszellemet ásnám alá, amit az együttes legfontosabb erényének tartok.”

Richter Attila, a szövetség főtitkára szerint Köves Gábor tapasztalata és szakmai tudása biztosíték arra, hogy a csapat folytassa azt az utat, amelyet Kuhárszky Zoltánnal elkezdett.

A 46 éves új kapitány 1986 és 2001 között volt a Davis Kupa-csapat tagja, párosban 16 mérkőzésből 10-et megnyert. Háromszoros olimpikon (1988, 1996, 2000), kétszeres ATP-torna döntős párosban, négyszeres győztes párosban ATP challenger tornán. Edzőként dolgozott Mandula Petrával és Szávay Ágnessel.

„Nagyon megtisztelő számomra a feladat, és mindent el fogok követni, hogy a fiúkat a legjobb tudásom szerint vezessem. Szlovákiával nemrég játszottunk itthon, nem könnyű ellenfél, de úgy gondolom, hogy a fiúk már bizonyították, hogy nincs lehetetlen” – nyilatkozott az újonnan kinevezett kapitány.

A magyar játékosoknak a pozsonyi DK-összecsapás után február 6-ától már itthon, a BOK (korábbi SYMA) Csarnokban, ATP challenger tornán lehet majd szurkolni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.