Döntőben a magyar kézilabda-válogatott

Ellenfelük Csehország együttese lesz a pénteki fináléban.

MTI
2016. 12. 29. 19:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Mátyást betegség, Bartucz Lászlót kisebb sérülés miatt átmenetileg, Ilyés Ferencet és Nagy Kornélt pedig huzamosabb ideig nélkülöző magyarok jól kezdték a mérkőzést, magabiztosan őrizték az első percekben megszerzett előnyüket (10-6), a szünetben pedig négy góllal vezettek (17-13).

A második félidő elején a szlovák csapat – amelynek 16 fős keretéből tíz játékos a magyar NB I-ben szerepel – két gólra felzárkózott, de Javier Sabaté szövetségi kapitány időkérése után nem sokkal ismét hat találat volt a különbség (25-19).

A hazai együttes a hajrában többféle felállásban, többféle taktikai variációt gyakorolt – ráadásul Nagy László nem állt be, csupán a kispadról kísérte figyelemmel a meccset –, sikere így sem forgott veszélyben, sőt, hat perccel a lefújás előtt már 33-23-ra vezetett, és végül kilenc találattal nyert.

A két csapat 31. egymás elleni mérkőzésén 22. alkalommal született magyar győzelem.

A január közepén kezdődő franciaországi világbajnokságra készülő magyar együttes ellenfele Csehország válogatottja lesz a pénteki fináléban.

Eredmény, elődöntő:

Magyarország–Szlovákia 35-26 (17-13)

További eredmény:

Csehország–Bahrein 28-23 (16-12)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.