Doppingügy: a vancouveri mintákat is újravizsgáltatják

Pénteken 28 orosz sportoló ellen indítottak fegyelmi eljárást.

MTI
2016. 12. 24. 15:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NOB december 9-én jelentette be, hogy az összes orosz sportolónak a 2012-es londoni olimpián adott doppingmintáját újraelemzik, továbbá ismételten megvizsgálják a 2014-es szocsi téli játékokon orosz versenyzőkön elvégzett 254 doppingtesztet. A lépésre annak nyomán került sor, hogy az oroszországi doppingbotrányról nyilvánosságra hozták Richard McLaren részletes jelentését, amelynek első felét még az augusztusi, Rio de Janeiró-i olimpia előtt, júliusban tette publikussá a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA).

A 2010-es minták újraelemzéséről Thomas Bach NOB-elnök rendelkezett azt követően, hogy pénteken fegyelmi eljárást indítottak 28 orosz sportoló ellen a 2014-es téli olimpián elvégzett doppingvizsgálatokkal összefüggésben – olvasható a nemzetközi szervezet honlapján.

A NOB jelezte, hogy nem pozitív esetekről van szó, de a leadott mintákat manipulálhatták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.