Fa Nándor nagy sebességgel hasítja a habokat

A viadal elmúlt 24 órájának statisztikája szerint a magyar hajó érte el a mezőny harmadik legnagyobb sebességét.

MTI
2016. 12. 29. 13:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal elmúlt 24 órájának statisztikája szerint a magyar hajó érte el a mezőny harmadik legnagyobb sebességét a 30,4 km/h-val, így egy nap alatt 734,2 kilométert tett meg. Fa Nándor ezzel megközelítette 800 kilométeres egyéni távolsági óceáni rekordját, amelyet a Spirit of Hungaryvel ért el.

A november 6-án rajtolt egyéni földkerülő vitorlásviadalon Fa Nándor a nyolcadik helyen hajózik túl az elméleti versenytáv 60 százalékán. A 29 elrajtolt hajóból 19-en maradtak versenyben. Az élen a francia Armel Le Cleach halad.

A magyar sportember harmadik Vendée Globe-ján versenyez, amelyen a feladat egyedül egy 60 lábas (18 méter) hajóval, kikötés és külső segítség nélkül körbehajózni a földet. Az 1992/93-as menet során Fa Nándor a legjobb nem franciaként ötödik helyen ért célba 128 nap után. A rekordot a francia Francois Gabart tartja, aki a legutóbbi, 2012/13-as kiírást 78 nap 2 óra 16 perces idővel nyerte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.