Fehérvári vereség a Winter Classicen

4200 néző előtt győzött a Red Bull Salzburg a Városligeti Műjégpályán.

MTI
2016. 12. 28. 21:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közel telt ház – mintegy 4200 néző – előtt lejátszott találkozón Kóger Dániel találatával már az ötödik percben vezetéshez jutott a székesfehérvári együttes, ám a vendégek villámgyorsan egyenlítettek. A harmad végén emberelőnyből a Salzburg szerzett vezetést, amelyre újra Kóger felelt, szintén létszámfölényes helyzetben.

A második felvonásban a védekezés dominált, így gólt nem, csupán palánkjavítást láthatott a csípős hideg ellenére rendületlenül szurkoló közönség.

A záróharmad elején viszont három percen belül két gólt kapott Hetényi Zoltán, és a Salzburg a folytatásban további négy találattal használta ki a megzavarodott Fehérvár védekezési hibáit. Az osztrák együttes a harmadik húsz percben mutatott jobb játékának köszönhetően végül magabiztosan diadalmaskodott.

Csütörtökön 16 órától Újpest – Csíkszereda, majd 20 órától MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék Mol Liga-rangadót játszanak. Pénteken 20 órától a Fehérvár – szintén EBEL-mérkőzésen – a Klagenfurttal csap össze a Karácsonyi Hoki Bulinak is nevezett fesztivál keretében.

Eredmény:

Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg (osztrák) 2-8 (2-2, 0-0, 0-6)
a Fehérvár gólszerzője: Kóger (5., 16.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.