Három úszókövetelés az új szövetségi vezetéstől

Bernek Péter határozott kapitányt, rugalmas edzőtáborozási és nagyobb hazai versenylehetőséget szeretne.

BuL
2016. 12. 23. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepte Bernek Péter világbajnok gyorsúszót, hogy Gyárfás Tamás feladta a harcot a Magyar Úszó Szövetség élén. A Digisport tévének  péntek reggel nyilatkozó olimpikon szerint ugyanakkor meg kell várni a január 8-ai közgyűlést, és csak akkor beszélhetünk majd egy új korszak kezdetéről, ha a választás után a megfelelő változások is bekövetkeznek. Az okokat boncolgatva szerinte nem a windsori „forradalmi pólók” vezettek Gyárfás távozásához. Ismert, Hosszú Katinka kezdeményezésére az úszószövetség vezetése ellen tiltakozó sportolók egyenpólóban szálltak fel a Kanadába tartó repülőgépre december elején, azon a reggelen, amelyen az elnök végül is bejelentette távozását.

A maga részéről nem azt tartja fontosnak, hogy ki lesz az úszószövetség elnöke, a Bienerth-kérdéssel sem foglalkozik, számára az a leglényegesebb, hogy több hazai versenylehetőség legyen, az edzőtáborok időpontját pedig rugalmasan határozzák meg. Megjegyezte: a szövetségi kapitány posztján egy határozott vezetőre van szükség.

Bernek idei éve kicsit hullámvasútszerű volt. A tavaszi Európa-bajnokságon érmet szerzett 400 m gyorson, az olimpián viszont döntőbe sem került, időeredménye még a kontinensviadalon úszottnál is gyengébb volt, pedig arra igazán nem is készült közvetlenül. Az évzáró rövid pályás világbajnokságon aztán újra érmet szerzett a távon, már kijövőben gyászából: az év derekán veszítette el édesapját.

Bernek Péter kifejezetten rövid pályás úszóként muzsikál remekül, ugyanis csúcssebessége nem éri el a legfőbb versenytársakét, a víz alatt és a fordulóknál viszont kitűnően dolgozik. Ettől persze még összejöhet egy jövő évi budapesti vb-döntő a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként, egyéniben minimum 400-on döntőt vár magától a BVSC-ben Nagy Péter tanítványaként, a Verrasztó testvérek és Biczó Bence csapattársaként dolgozó úszó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.