Jön a Winter Classic, a magyar hoki Boxing Daye

Karácsonyi hokibuli a Városligetben. Ilyen hangulatot máshol nem talál.

Radványi Benedek
2016. 12. 26. 17:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szokta kérni az edzőnk, hogy mindenki mértékkel egyen az ünnepek során, de nyilván nincs teljesen megtiltva, hogy betömjünk néhány bejglit, egy kis habzsolás belefér” – mesélte Turbucz Martin, az UTE jégkorongozója, aki a Városligetben december 27-én kezdődő Winter Classic mérkőzésfolyamában lép pályára csütörtökön. A 22 éves támadó megszokta, hogy az ünnepeknek nem minden napját tölti a szeretteivel: „Tavaly már 26-án bajnokit játszottunk, ami miatt 25-én edzettünk. Most a szenteste és 25-e is a családé volt, de utána visszatérünk a hétköznapi családunkhoz” – mesélte az eseményt felvezető sajtótájékoztatón.

A napokban tehát nemcsak az angol labdarúgó-bajnokság Boxing Dayben érdekelt csapatai, hanem például a magyar jégkorongozók sem pihentek. A Karácsonyi hokibuli elnevezésű, háromnapos rendezvényen december 28-án és 30-án a Fehérvárnak is szoríthatnak a Városligeti Műjégpályához kilátogatók, az osztrák ligában érdekelt magyar gárda két EBEL-meccset játszik a Red Bull Salzburg, majd a Klagenfurt ellen.

December 29-én pedig Mol-liga-találkozók lesznek: az UTE és a Csíkszereda, majd a MAC és a DVTK csap össze. Előbbi mérkőzésre – több mint 700 kilométert megtéve – számos székely szurkoló is Budapestre utazik, hogy buzdítsa a csapatát a tabellán előkelő helyen álló UTE elleni küzdelem során. Turbucz Martin álltja: a Csíkszeredával mindig szoros meccseket vívnak. – Szerintem most sem lesz másként, a hangulat pedig bizonyára felejthetetlen élményt nyújt majd nekünk, játékosoknak is.

Az érdeklődőknek show-hangulatot és előszilveszteri szórakozást ígérnek a szervezők, akik a hokiünneppel már a jubileumra hangolnak, hiszen jövőre 90. születésnapját ünnepli a magyar jégkorongozás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.