Kétmilliárdos ajándék a kormánytól a siófoki sportcsarnokra

A döntésnek köszönhetően februárban folytatódhat a szerkezetkész állapotban lévő sportcsarnok építése.

MTI
2016. 12. 23. 16:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntésnek köszönhetően februárban folytatódhat a szerkezetkész állapotban lévő sportcsarnok építése, amelyet jövő év végére terveznek átadni a sportolóknak és a szurkolóknak.

Két éve jelentették be, hogy taótámogatásból megépülhet a többcélú sportcsarnok. A kivitelezés tavaly kezdődött meg, de csak a szerkezetkész állapotig jutott.

Fodor János, a klub ügyvezetője korábban azt nyilatkozta, hogy a taótámogatások ilyen léptékű fejlesztéshez nem elegendők, különösen úgy, hogy időközben a klub beruházásában elkészült egy sportkollégium, és épülőben van egy másik sportcsarnok is a legfiatalabb kézilabdázóknak.

Az ügyvezető közlése szerint az állam nemcsak a beruházás befejezéséhez szükséges anyagi alapot teremtette meg a megítélt 1,9 milliárd forinttal, hanem a sportkomplexum területét is megvásárolja a siófoki önkormányzattól. A létesítmény az eredeti terveknél ötszázzal több, 1500 fő befogadására lesz alkalmas.

A sajtófelelős tájékoztatása szerint Siófokon jelenleg nincs olyan fedett komplexum, amely alkalmas lenne jelentősebb rendezvények megtartására. A helyi kézilabdaklub hazai NB I-es mérkőzéseinek évek óta az egyik helyi iskola tornaterme ad otthont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.