Ötvenévesen is focizik a japán válogatott csatár

Gólkirály és az év labdarúgója is volt –1998-ban.

MTI
2016. 12. 25. 17:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A japán válogatott korábbi kiváló csatára, Nakajama Maszasi 50 évesen is futballozni fog, ugyanis vasárnap szerződést hosszabbított a harmadosztályú Azul Claro Numazu együttesével.

„Minden erőmmel azon leszek, hogy a csapat sikeresen teljesítse a kihívást” – nyilatkozta a 49 esztendős csatár, aki arra utalt, hogy az Azul Claro Numazu újonc a harmadik vonalban.

Nakajama 1990 és 2003 között 53 mérkőzésen 21 gólt szerzett a japán válogatottban, amellyel részt vett az 1998-as és a 2002-es világbajnokságon is. Pályafutása legemlékezetesebb éve az 1998-as volt, amikor hazája élvonalában a legértékesebb játékosnak választották, gólkirály és az év legjobb labdarúgója lett, a nemzeti együttesben pedig betalált a világbajnoki pótselejtezőn, majd a franciaországi torna egyik csoportmeccsén is.

A csatár 2012 után három évet teljesen kihagyott térdsérülése miatt, tavaly mégis visszatért a pályára, mert a folyamatos edzés és rehabilitáció hatására jelentősen javult az állapota.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.